Date

21 sep 2023
Expired!

Time

9:00 am - 1:00 pm

BEWUST OMGAAN MET BASISVOORWAARDEN VOOR VOEDSELVEILIGHEID OP DE WERKVLOER

Doelstelling

  • Bewustmaking dat hygiënisch werken meer is dan handen wassen, haarnetje dragen …
  • Nieuwe medewerkers laten kennismaken met de basisvoorwaardenprogramma’s die van toepassing zijn binnen de voedingssector.
  • Bestaande medewerkers opnieuw sensibiliseren voor het belang van hygiënisch werken in ruime zin.
  • Het belang aantonen van basisvoorwaarden voor de beheersing van voedselveiligheidsrisico’s op de werkvloer met vermindering van interne afkeur en klantenklachten.
  • Voedselveiligheidscultuur: werknemers stimuleren samen met u voedselveilig te denken, handelen, de boodschap overbrengen …

Wat kent de cursist na de opleiding?

  • Het hoe en waarom van de basisvoorwaarden als onderdeel van HACCP.
  • Het belang van hygiënisch werken, in de ruime betekenis van het woord.
  • De mogelijke gevolgen van niet-hygiënisch handelen op de veiligheid van uw voedingsproducten.

Inhoud

  • het belang van de basisvoorwaarden en de gevolgen van niet-hygiënisch werken
    • voor de consument
    • voor de klant (BRC, IFS, ISO, klant-specifieke eisen, ….)
    • voor de wetgever (HACCP, autocontrole)
    • voor de producent
    • voor de werknemers
  • de gevaren voor voedselveiligheid als gevolg van het niet naleven van de basisvoorwaarden:
    • vreemde voorwerpen
    • chemische gevaren
    • microbiologische gevaren
    • allergenen
  • de persoonlijke bijdrage van iedere medewerker tot de hygiëne van het bedrijf en het bewaken van de voedselveiligheid door het naleven van een aantal essentiële basisvoorwaarden of ‘Good Manufacturing Practices’-afspraken met betrekking tot:
    • veilige grondstoffen
    • omgevingsomstandigheden
    • persoonlijke hygiene
    • reiniging en desinfectie
    • ongediertebestrijding
    • traceerbaarheid
    • food defence

DUUR: 0,5 dag (9u00-13u00)

DATA, LOCATIES EN TRAINERS:

  • 10/02/2023 ONLINE (Dirk Obin)
  • 21/09/2023 NAZARETH (Ellen Besard)
  • 22/11/2023GROBBENDONK (Karin Vantilt)

INSCHRIJVEN via Alimento – contactpersoon: Tom De Cock – 0474 575 846

Labels

Quality Coaching

Organizer

Quality Coaching
Phone
+32 (0)9 385 55 70
Email
info@qualitycoaching.be
Website
https://www.qualitycoaching.be

Other Organizers

Speaker

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.