BEWUST OMGAAN MET BASISVOORWAARDEN VOOR VOEDSELVEILIGHEID OP DE WERKVLOER
Doelstelling
- Bewustmaking dat hygiënisch werken meer is dan handen wassen, haarnetje dragen …
- Nieuwe medewerkers laten kennismaken met de basisvoorwaardenprogramma’s die van toepassing zijn binnen de voedingssector.
- Bestaande medewerkers opnieuw sensibiliseren voor het belang van hygiënisch werken in ruime zin.
- Het belang aantonen van basisvoorwaarden voor de beheersing van voedselveiligheidsrisico’s op de werkvloer met vermindering van interne afkeur en klantenklachten.
- Voedselveiligheidscultuur: werknemers stimuleren samen met u voedselveilig te denken, handelen, de boodschap overbrengen …
Wat kent de cursist na de opleiding?
- Het hoe en waarom van de basisvoorwaarden als onderdeel van HACCP.
- Het belang van hygiënisch werken, in de ruime betekenis van het woord.
- De mogelijke gevolgen van niet-hygiënisch handelen op de veiligheid van uw voedingsproducten.
Inhoud
- het belang van de basisvoorwaarden en de gevolgen van niet-hygiënisch werken
- voor de consument
- voor de klant (BRC, IFS, ISO, klant-specifieke eisen, ….)
- voor de wetgever (HACCP, autocontrole)
- voor de producent
- voor de werknemers
- de gevaren voor voedselveiligheid als gevolg van het niet naleven van de basisvoorwaarden:
- vreemde voorwerpen
- chemische gevaren
- microbiologische gevaren
- allergenen
- de persoonlijke bijdrage van iedere medewerker tot de hygiëne van het bedrijf en het bewaken van de voedselveiligheid door het naleven van een aantal essentiële basisvoorwaarden of ‘Good Manufacturing Practices’-afspraken met betrekking tot:
- veilige grondstoffen
- omgevingsomstandigheden
- persoonlijke hygiene
- reiniging en desinfectie
- ongediertebestrijding
- traceerbaarheid
- food defence
DUUR: 0,5 dag (9u00-13u00)
DATA, LOCATIES EN TRAINERS:
- 10/02/2023 – ONLINE (Dirk Obin)
- 21/09/2023 – NAZARETH (Ellen Besard)
- 22/11/2023 – GROBBENDONK (Karin Vantilt)
INSCHRIJVEN via Alimento – contactpersoon: Tom De Cock – 0474 575 846
Speaker
-
Ellen Besard
Sorry, the comment form is closed at this time.