Date

11 mei 2023
Expired!

Time

9:00 am - 5:00 pm

ALLERGENEN: ALLERGENENMANAGEMENT IN DE PRAKTIJK

Correcte informatie omtrent aan- of afwezigheid van allergenen is voor sommige consumenten een zaak van leven of dood. Als producent mogen we hier niet lichtzinnig mee omgaan. Via risicoanalyse, voorzorgsmaatregelen en beheersmaatregelen willen we aan de consument kunnen garanderen dat de allergeneninformatie betrouwbaar is. Een goed onderbouwd en goed werkend allergenenmanagementsysteem is onmisbaar als we deze doelstelling willen bereiken.

Doelstelling

Hoe voeren we een risicoanalyse uit, wat zijn de pijlers van een allergenenmanagementsysteem, hoe zetten we dit om in de praktijk en hoe zorgen we er voor dat we via een goed werkend allergenenmanagementsysteem correcte allergeneninformatie ter beschikking stellen van de klant/consument?

Doelgroep

Alle personen binnen de onderneming die betrokken zijn bij het allergenenmanagement: kwaliteitsverantwoordelijken, productieverantwoordelijken, verantwoordelijken ontwerp en ontwikkeling, aankoopverantwoordelijken, verantwoordelijken specificatiebeheer, …
Er wordt verondersteld dat de fundamentele kennis omtrent allergenen zoals die aangereikt wordt in de cursus ALLERGENEN: FUNDAMENTELE KENNIS, gekend is.

Inhoud

  • Allergenenmanagement: wat? hoe? waarom?
  • Verschillende soorten allergeneninfo op het etiket
  • Problematiek van kruisbesmetting
    • Evolutie in de regelgeving (EU, FAVV, FAO/WHO)
    • Drempelwaarden / referentiedosissen / actiegrenzen (Vital, FAVV, NVWA, FAO/WHO)
  • Allergenenmanagement in de praktijk:
    • Beleid
    • Simply OK / Codex Alimentarius
    • Beheer grondstofinformatie
    • Receptuurbeheer
    • Correct ontwerp en beheer etiketinformatie
    • Verwisseling voorkomen
    • Kruiscontaminatie voorkomen
  • Risicoanalyse
  • Certificering en claims
    • BRCGS, IFS, FSSC 22000
    • Simply OK
    • ‘Free from’ claims
  • Analysemethoden en testen + valkuilen
  • Te verwachten

DUUR: 1 dag (9u00-17u00)

DATA, LOCATIES EN TRAINERS:

  • 28/04/2023NAZARETH (Karin Vantilt)
  • 11/05/2023GROBBENDONK (Karin Vantilt)
  • 13/09/2023 ONLINE (Karin Vantilt)
  • 06/10/2023NAZARETH (Karin Vantilt)
  • 07/12/2023GROBBENDONK (Karin Vantilt)

INSCHRIJVEN via Alimento – contactpersoon: Tom De Cock – 0474 575 846

Labels

Quality Coaching

Organizer

Quality Coaching
Phone
+32 (0)9 385 55 70
Email
info@qualitycoaching.be
Website
https://www.qualitycoaching.be

Other Organizers

Speaker

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.