HOE OVERTUIG IK MEDEWERKERS VAN VOEDSELVEILIG DENKEN EN HANDELEN?

Doelstelling

Kwaliteitsmedewerkers en eerstelijnsverantwoordelijken vormen een belangrijke schakel tussen het management van het bedrijf en de werkvloer.
Vaak echter worden ze heen en weer geslingerd tussen de productiedruk enerzijds en de steeds toenemende eisen rond hygiëne, voedselveiligheid en kwaliteit anderzijds. Beiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden maar het evenwicht vinden en medewerkers blijvend motiveren, is vaak een moeilijke oefening.

 

Het doel van deze opleiding bestaat er dan ook uit om de eerstelijns-verantwoordelijken

  • bewust te maken van het belang van persoonlijke en algemene bedrijfshygiëne als basisvoorwaarden voor de beheersing van voedselveiligheidsrisico’s op de werkvloer met vermindering van interne afkeur en klantenklachten;
  • vaardigheden bij te brengen om hun job als ‘hygiëne- en voedselveiligheidssupervisor’ op de werkvloer goed uit te voeren;
  • te informeren over Voedselveiligheidscultuur: werknemers stimuleren om samen u voedselveilig te denken, handelen, de boodschap over te brengen, …

Welke inzichten en vaardigheden verwerft de cursist na de opleiding?

  • het hoe en waarom van de basisvoorwaarden als onderdeel van HACCP;
  • de mogelijke gevolgen van niet-hygiënisch handelen op de veiligheid van uw voedingsproducten;
  • het belang van zijn rol als ‘supervisor’ m.b.t. hygiëne en voedselveiligheid;
  • het correct informeren, communiceren, aanleren, motiveren en opvolgen evenals de vaardigheden om dit te realiseren.

 

Inhoud

Deze opleiding omvat 2 volledige opleidingsdagen waarvan de 1e halve dag gegeven wordt door Quality Coaching; de resterende 1,5 dag wordt gegeven door Novare bvba (zie ALIMENTO)

Dag 1 – voormiddag

  • Inleiding: korte oefening rond de sterktes en zwaktes van het bedrijf met betrekking tot voedselveiligheid, denken en handelen. Op deze bevindingen wordt verder gewerkt en doorgepraat doorheen de cursus.
  • Basisvoorwaarden en voedselveiligheid
    • het belang van hygiëne voor voedselveiligheid.
    • de gevaren voor voedselveiligheid als gevolg van het niet naleven van de basisvoorwaarden: vreemde voorwerpen, chemische gevaren, microbiologische gevaren, allergenen.
    • de persoonlijke bijdrage van iedere medewerker tot de hygiëne van het bedrijf en het bewaken van de voedselveiligheid door het naleven van een aantal essentiële ‘Good Manufacturing Practices’-afspraken en het beheersen van de CCP’s.
    • controle en bewaking: belangrijke taken van de eerstelijnsverantwoordelijken

DUUR: 2 dagen (9u00-17u00)

 

DATA, LOCATIES EN TRAINERS:

  • 09/03/2020 en 10/03/2020 ROESELARE (Evelyne Heekhout en Novare)
  • 30/03/2020 en 31/03/2020NAZARETH (Evelyne Heekhout en Novare)
  • 11/05/2020 en 12/05/2020GROBBENDONK (Karin Vantilt en Novare)

 

INSCHRIJVEN via Alimento – contactpersoon: Tom De Cock – 0473 654 268

Hourly Schedule

Dag 1

9:00 AM - 5:00 PM

Dag 2

9:00 AM - 5:00 PM

Date

11 mei 2020 - 12 mei 2020

Time

9:00 am - 5:00 pm

Location

Aldhem
Jagersdreef 1 - 2280 GROBBENDONK

Other Organizers

Novare
QR Code
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.