Kristien Neyts

Opleiding
  • Master Biologie – Biotechnologie (1989)
  • Master Voedings- en dieetleer (1991)

 

Loopbaan

1991 – 2005: Laboratorium voor Levensmiddelenmicrobiologie en –conservering (UGent) onder leiding van prof. Debevere

  • leidde als kwaliteitsverantwoordelijke het laboratorium succesvol naar een BELAC-accreditatie (ISO 17025) voor een zeer brede scope aan microbiologische analyses op levensmiddelen;
  • kreeg vervolgens de kans om zich specifiek toe te leggen op voedselveiligheid en zich te ontplooien als één van de pioniers in het opstellen en uitwerken van de HACCP-methodiek op grond van een wetenschappelijk onderbouwde gevaren- en risicoanalyse;
  • begeleidde een honderdtal bedrijven in binnen- en buitenland en werkte actief mee aan tal van autocontrolegidsen;
  • gaf daarnaast ook talrijke opleidingen en voordrachten rond HACCP, hygiëne, wetgeving en levensmiddelenmicrobiologie, vaak in samenwerking met het IPV/Alimento.

2002 – 2005: AIB-Vinçotte / ISAcert

  • werkte als extern auditor voor BRC, IFS en de ‘Delhaize/SME leveranciersbeoordeling voedselveiligheid’

2005 – 2012: BCCM/LMBP plasmidecollectie

  • zorgde als kwaliteitsverantwoordelijke voor de ontwikkeling en implementatie van het ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem

sinds 2013: Quality Coaching

  • besloot om terug te keren naar de voedingssector en een samenwerking aan te gaan met Quality Coaching om ook binnen dit team vol enthousiasme de eerder opgedane ervaring door te geven aan de klanten.