FOOD SAFETY CULTURE, we hebben dat al … of toch niet?

FOOD SAFETY CULTURE, we hebben dat al … of toch niet?

Onze wereld wordt steeds groter en complexer. Betrokkenheid bij elke stap is een onmisbare schakel in het afleveren van een voedselveilig product!. GFSI vraagt onderzoek en acties mbt de Food Safety Culture. Voor BRC geldt dit al vanaf februari 2019, de andere certificaten volgen snel…

 

Maar wat wordt nu verwacht ? Hoe starten we hiermee, we doen toch al zoveel?

Quality Coaching kan u helpen bij het opzetten van een FSC team, het uitwerken van een plan, het uitzetten van acties en het uitstippelen van de bijhorende communicatie in beide richtingen.

 

We peilen naar het huidige niveau van betrokkenheid bij alle medewerkers, hierbij verder kijkend dan de gekende problematieken. Zo komen we te weten of iedereen in de organisatie hetzelfde denkt over de betekenis en invulling van Food Safety Culture. Op basis daarvan wordt er een planning opgesteld.

 

Het klinkt herkenbaar maar toch is het zeer vernieuwend. Het gaat hier niet enkel meer om cijfers maar over betrokkenheid en vaardigheden die niet in een procedure te gieten zijn maar ZONDER TWIJFEL bijdragen tot het afleveren van een voedselveilig product.

Gezien dit een onderwerp is die zo sprekend en actueel is, en GFSI het voortouw genomen heeft, wordt dit een HOT-item voor alle GFSI-erkende certificaten.

 

Betrokkenheid op vlak van VOEDSELVEILIGHEID verhogen doorheen de VOLLEDIGE organisatie, met als doel: IEDEREEN BETROKKEN; de droom van elk bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel draagt !

 

Bron: GFSI, als eerste opgepikt door BRC 8.