Date

05 - 06 jun 2023
Expired!

Time

9:00 am - 5:00 pm

FSSC 22000

In februari 2010, werd het FSSC (Food Safety System Certificate) 22000, dat ISO 22000 combineert met Technical Standard 22002-1 (vroeger PAS 220 (prp bijlage)), aanvaard door het GFSI. Daardoor kreeg ISO 22000 terug meer aandacht als alternatief voor de BRC & IFS standaarden want ISO 22000 alleen, is niet erkend door GFSI.
In juni 2018 werd versie 2 van de ISO 22000 gepubliceerd met de introductie van nieuwe begrippen zoals higher level management structuren en contextanalyse en grondige veranderingen aan de structuur en interpretatie van HACCP.
Van alle GFSI erkende certificaten was FSSC22000 reeds als eerste verplicht onaangekondigd te auditeren, 1 maal per 3 jaar.
In 2020 alweer een wijziging voornamelijk om te voldoen aan GFSI, introductie van voedselveiligheidscultuur.

Deze norm voor managementsystemen combineert ‘the best of both worlds’: concrete voedselveiligheidcondities, gebaseerd op de basishygiënevoorwaarden en de HACCP-standaard van de Codex Alimentarius, en een effectief management van de beheersmaatregelen op basis van de kwaliteitsmanagementstandaard ISO 9001.
ISO 22000 biedt daarmee een antwoord op de internationale vraag naar een certificeerbare norm die pre-requisites, HACCP, en managementelementen combineert tot een efficiënte managementsysteemnorm voor voedselveiligheid.

Doelstelling

Heel wat voedingsbedrijven worden geconfronteerd met verschillende normen zoals BRC, IFS, HACCP en nu ook FSSC 22000. Via deze opleiding wensen we een praktisch hulpmiddel aan te bieden om de ISO 22000 en de FSSC 22000 te begrijpen.

De doelstellingen van deze opleiding zijn:

  • kennisoverdracht inzake de ISO 22000 (versie 2018) / FSSC 22000 (versie 5.1) standaard
  • evaluatie van uw eigen kwaliteitszorgsysteem (BRC/IFS/HACCP/ISO 9001/FSSC versie 4.1) ten opzichte van de eisen van de FSSC 22000 versie 5.1

Inhoud

  • ISO 22000/FSSC 22000: achtergrond, voor- en nadelen, (te verwachten) ontwikkelingen
  • FSSC 22000 versie 5.1: alle criteria worden praktisch overlopen ook die van ISO 22000 versie 2018
  • overeenkomsten en verschillen met BRC / IFS worden toegelicht
  • ISO 22000/FSSC 22000 audit

Voorkennis

Kennis van HACCP, GMP en kwaliteitsmanagement is wenselijk

DUUR: 1,5 dag (9u00-17u00 EN 9u00-13u00)

DATA, LOCATIES EN TRAINERS:

  • 05/06/2023 (volledige dag) en 06/06/2023 (halve dag) SINT-NIKLAAS (Evelyne Heekhout)
  • 11/12/2023 (volledige dag) en 12/12/2023 (halve dag) NAZARETH (Evelyne Heekhout)

INSCHRIJVEN via Alimento – contactpersoon: Tom De Cock – 0474 575 846

Labels

Quality Coaching

Organizer

Quality Coaching
Phone
+32 (0)9 385 55 70
Email
info@qualitycoaching.be
Website
https://www.qualitycoaching.be

Other Organizers

Speaker

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.