INTERNE AUDITOR HACCP – BRC – IFS – ISO 22000 – FSSC 22000

Doelstelling

  • voldoen aan de eis van de ISO 9000/HACCP/BRC/IFS/ISO 22000 norm ivm kwalificatie van interne auditoren
  • voldoen aan de eis van de wetgeving ivm regelmatige verificatie van het HACCP systeem
  • zorgen voor een systematisch proces van continue verbetering in het bedrijf en het kwaliteitssysteem

Deze auditortraining komt hieraan tegemoet door het bijbrengen van noodzakelijke kennis, vaardigheden en attitudes mbt:

  • achtergrond normen (HACCP, IFS, BRC, ISO 22 000, COMEOS) en wetgeving ivm voedselveiligheid
  • audittechnieken, sociale en communicatievaardigheden
  • uitvoering aan de hand van oefeningen en cases;
  • zodat na afloop de cursisten zelfstandig interne audits doeltreffend kunnen uitvoeren en zo effectief kunnen bijdragen aan de continue verbetering van het kwaliteitssyteem.

Voorkennis

  • noties GMP, HACCP
  • communicatief aangelegd zijn

Inhoud

Dag 1
Tijdens de eerste dag wordt de praktische kennis van GMP en HACCP aangescherpt aan de hand van cases, overleg en discussie. Tevens worden recente evoluties naar kwaliteitsnormen toegelicht (oa IFS/BRC/ISO 22000). Tijdens deze eerste dag wordt steeds de vertaling gemaakt naar het auditen van de verschillende besproken onderwerpen waarin het procesdenken en continu verbeteren centraal staan.

Dag 2
Het gehele auditproces wordt doorgenomen aan de hand van een case en enkele oefeningen, startend met de planning en voorbereiding van een audit. Een heleboel tips worden aangereikt in verband met de uitvoering, attitudes, sociale en communicatievaardigheden. Rapportering en opvolging van de resultaten komt in dag 3 aan bod.

Dag 3
Tijdens dag 3 krijgt u de kans om zelf te auditen. Deze audit wordt op camera vastgelegd en besproken. Confronterend maar bijzonder leerrijk !
De cases zijn gekozen uit zowel verse als droge voeding.
Extra aandacht wordt besteed aan het auditen van de CCP’s.
Opmerking: Bij iedere evolutie in wetgeving en/of normen, wordt steeds de meest recente informatie besproken.

 

 

DUUR: 3 dagen (9u00-17u00)

 

DATA, LOCATIES EN TRAINERS:

  • 20, 23 en 29/01/2020 NAZARETH (Peter Maes – Dominique Delanghe)
  • 3, 6 en 12/02/2020PUURS (Peter Maes – Dominique Delanghe)
  • 3, 5 en 10/03/2020ROESELARE (Peter Maes – Dominique Delanghe)
  • 23, en 25/06/2020 en 01/07/2020 GROBBENDONK (Peter Maes – Karin Vantilt)
  • 22, 29 en 30/06/2020 NAZARETH (Peter Maes – Dominique Delanghe)
  • 2, 5 en 10/06/2020HASSELT (Peter Maes – Karin Vantilt)

 

Bijkomende opties: opvolgingssessies – bedrijfsspecifiek

  • interne auditortraining op maat
  • live coaching van de auditoren in uw eigen bedrijf
    • indien gewenst is het mogelijk de auditoren te laten begeleiden door de coach, welke dan tijdens de audit feedback geven en onmiddellijk de auditoren bijsturen en zo een maximaal rendement te halen uit de interne audits.
  • uitwerken en beoordelen van auditoren
    • samen met de kwaliteitsmanager en/of directie kan tevens een systematiek voor beoordeling van de auditoren uitgewerkt worden aan de hand van de ISO 19011 norm voor auditing.
  • GMP-CCP audits
    • deze optie heeft tot doel de auditoren op maat te trainen in het auditeren in de bedrijfseigen GMP en CCP’s.
  • leveranciersaudits
    • met deze optie worden de auditoren inhouse gecoacht in het voorbereiden, uitvoeren en opvolgen van leveranciersaudits.

 

 

INSCHRIJVEN via Alimento – contactpersoon: Tom De Cock – 0473 654 268

Hourly Schedule

14/04/2020

9:00 AM - 5:00 PM

16/04/2020

9:00 AM - 5:00 PM

22/04/2020

9:00 AM - 5:00 PM
Tags:

Date

22 jun 2020 - 30 jun 2020

Time

9:00 am - 5:00 pm

Location

Van der Valk Hotel Nazareth
Autosnelweg E-17 Gent BE, 9810 Nazareth
QR Code
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.