Karin Vantilt

Opleiding
  • Master in de biowetenschappen : Voeding (1994)

 

Loopbaan

1994 – 2001: AVEVE Ovofood : eieren en eiproductenverwerkend bedrijf

  • Was verantwoordelijk voor het labo microbiologie en fysische parameters
  • Was verantwoordelijke voor milieu en waterzuivering
  • Stuurde de verschillende stappen in het productontwikkelingsproces
  • Kreeg vervolgens de kans om als QA manager zich toe te leggen op het uitwerken van voedselveiligheidssysteem en HACCP en dit volledig te implementeren
  • Stuurde het bedrijf naar een ISO 9001 certificaat
  • Gaf toelichting bij het kwaliteitssysteem voor internationale klanten tijdens audits
  • Maakte deel uit van het managementteam

2002 – 2007 : Q-bakeries Belgium : industriële bakkerijengroep

  • Was corporate QA manager en stuurde in die functie het kwaliteitsteam nationaal aan (6 sites waarvan 4 in Vlaanderen en 2 in Wallonië)
  • Behaalde BRC in de volledige groep
  • Deed interne inspecties en interne audits over de volledige groep
  • Maakte deel uit van het managementteam van de groep

sinds 2007 : Quality Coaching

  • Besloot om de opgedane kennis te gebruiken om op een enthousiaste en praktische manier coaching te doen bij verschillende bedrijven
  • Geeft deze kennis door in het trainen van de kwaliteitsteams en medewerkers in verschillende voedingsbedrijven