Date

07 dec 2022
Expired!

Time

9:00 am - 1:00 pm

CHEMISCHE GEVAREN

Doelstelling

Stel: “De collega’s van productontwikkelling en aankoop hebben weeral een hoop nieuwe grondstoffen binnengebracht ! De technische fiches zijn binnen maar het is nog niet gelukt om de risico analyse grondig na te zien en aan te passen. Vooral die chemische gevaren veroorzaken kopzorgen. Hoe vind ik de relevante wetgeving vlot ? En wat als er (nog) geen wetgeving bestaat? “ Een herkenbare situatie?

Deze cursus van een halve dag heeft niet de intentie alle chemische gevaren te omvatten, maar wil een wegwijzer bieden voor het opzoeken en updaten van chemische gevaren als ondersteuning van de risico analyse.

Inhoud

  • Inleiding:
    • Recalls ivm chemische gevaren in de pers
  • Bronnen:
    • Verschillende bronnen/oorzaken van chemische gevaren in voeding zoals: landbouw, milieu, productieproces, verpakking, ongediertebestrijding, reiniging & desinfectie,..
  • Chemische gevaren en hun (europese) wetgeving:
    • We bespreken de verschillende chemicaliën in voeding. Hierbij denken we niet enkel aan grondstoffen (vb residuen en contaminanten) maar ook verpakkingen, additieven, kleurstoffen, aroma’s, enzymen, vitaminen, mineralen, extractiemiddelen en procescontaminanten komen aan bod.
  • Risicoanalyse:
    • Hoe toxisch zijn de belangrijkste nu eigenlijk, wat zijn de mogelijke gevolgen voor onze gezondheid en hoe beoordelen we de chemische gevaren in onze risico analyse?
  • Normeisen BRC / IFS / FSSC 22000
  • Controles door de overheid en actielimieten
  • Analyses
  • Updates
  • Toekomst

DUUR: 1 halve dag (9u00-13u00)

DATA, LOCATIES EN TRAINERS:

  • 19/10/2022 NAZARETH (Margot Dheere – AMNorman)
  • 07/12/2022 GROBBENDONK (Margot Dheere – AMNorman

INSCHRIJVEN via Alimento – contactpersoon: Tom De Cock – 0474 575 846

Labels

Quality Coaching

Organizer

Quality Coaching
Phone
+32 (0)9 385 55 70
Email
info@qualitycoaching.be
Website
https://www.qualitycoaching.be

Other Organizers

Speaker

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.