Valerie Theuwis

Valerie Theuwis
Opleiding
  • Master in industriële wetenschappen optie Biochemie – 2005

  • Brouwerijtechnologie – 2009

  • Preventie-adviseur niveau 2 – 2015

  • Milieucoördinator A – 2017

 

Loopbaan

2005-2006 Sodexo (grootcateraar)

  • verantwoordelijk voor het opvolgen van de voedselveiligheid van de leveranciers van de grootcateraar.
  • uitvoeren van interne audits
  • het beheer van het kwaliteitsmanagementsysteem waaronder vendor management.

2006-2008 Douwe Egberts (Koffiebranderij)

  • verantwoordelijk voor het labo en het kwaliteits
  • interne auditor en lid van het HACCP team
  • ervaringen opgedaan met betrekking tot LEAN Management en 5S.
  • klachtenbehandeling,

 2008-2020 Brouwerij Palm/Swinkels Family Brewers (Brouwerij)

Bij Brouwerij Palm heb ik verschillende functies bekleed waarbij ik zowel verantwoordelijk was voor productie, als kwaliteit, veiligheid en milieu.

  • Als productieverantwoordelijke in de brouwerij stond ik in voor de verbetering en optimalisatie van de productieprocessen.
  • Als preventie-adviseur en milieucoördinator was ik verantwoordelijk voor het implementeren en optimaliseren van het preventie- en milieubeleid en verantwoordelijkvoor de waterzuivering
  • Ervaring opgedaan als HACCP teamleader, interne auditor, kennis van FSSC22000 en FCA.
  • Projecten coördineren op corporate niveau rond kwaliteit, veiligheid en milieu alsook de implementatie van een ERP systeem en een labomanagement systeem
  • Als QESH Manager was ik verantwoordelijk voor het labo fysico-chemie en microbiologie, het kwaliteits- en voedselveiligheidsbeleid implementeren en verbeteren, alsook de corporate standaarden verder uitwerken. Het begeleiden van audits, opvolgen van de wetgeving, geven van opleidingen en opvolgen van kwaliteit en voedselveiligheid op de werkvloer, … behoorden tot mijn takenpakket. Dit gebeurde in samenwerking met Quality Coaching.

 2020 – 2022 Koffie F. Rombouts

  • Als QESH Manager was ik ook hier verantwoordelijk voor zowel kwaliteit, veiligheid als milieu.
  • Ervaring opgedaan met verschillende GFSI-standaarden waaronder IFS, BRC, BRC Packaging alsook claims zoals Bio, Fairtrade, RFA

 2022 – heden: Quality Coaching

  • Ik ben enthousiast dat ik besloten heb om deel uit te maken van het Quality Coaching team! Graag breng ik mijn praktische ervaring en kennis over aan andere bedrijven, kwaliteitsteams, medewerkers binnen de voedings- en verpakkingssector om hen te coachen.