Date

28 jun 2023
Expired!

Time

9:00 am - 1:00 pm

ALLERGENEN: FUNDAMENTELE KENNIS

Allergenen zijn niet meer weg te denken uit de voedingssector. Studies tonen aan dat voedselovergevoeligheid een toenemend gezondheidsprobleem is en dat het aantal mensen met een voedselallergie nog steeds stijgt.

Ook het aantal recalls en waarschuwingen als gevolg van foute of onvolledige allergeneninformatie, toont aan dat er nog heel wat werk aan de winkel is om het risico op allergenen goed te managen.

Daarom is het van essentieel belang dat er in uw bedrijf voldoende kennis aanwezig is over allergenen. Kennis die niet enkel beperkt moet blijven tot de kwaliteitsdienst maar aanwezig moet zijn doorheen de verschillende afdelingen in het bedrijf en die nodig is om risico’s in te schatten, productieplanning te maken, medewerkers te sensibliseren, grondstofspecificaties te beoordelen, etiketten op te maken, reiniging te plannen en te beoordelen, … Kortom, fundamentele kennis als element van uw voedselveiligheidsmanagementsysteem en uw voedselveiligheidscultuur.

Doelstelling

De vereiste fundamentele kennis bijbrengen omtrent allergenen en de hiermee gerelateerde wetgeving als basis voor het inschatten van risico’s, het beoordelen van grondstofspecificaties, de opmaak van etiketten, het sensibiliseren van medewerkers en het uitwerken van een doeltreffend allergenenmanagementsysteem (zie de cursus ALLERGENENMANAGEMENT IN DE PRAKTIJK).

Doelgroep

Deze cursus is gericht op alle medewerkers in de voedingsindustrie die een grondige basiskennis willen verwerven van allergenen en de hiermee gerelateerde wetgeving.
Start u als kwaliteitsmedewerker of wenst u als medewerker ontwerp en ontwikkeling, aankoop, specificatiebeheer of als eerstelijnsverantwoordelijke productie een grondige basiskennis te verwerven van allergenen en de van toepassing zijnde wetgeving, dan is deze cursus voor u geschikt.
Beschikt u reeds over voldoende basiskennis of wenst u zich na deze cursus nog verder te verdiepen, dan verwijzen we graag naar de cursus ALLERGENENMANAGEMENT IN DE PRAKTIJK waar uitgebreid ingegaan wordt op allergenenmanagement.

Inhoud

  • Voedselallergieën en –intoleranties: wat houdt dit in?
  • Achtergrondinformatie en prevalentie
  • Overzicht van alle relevante allergenen (de 14 Europese en andere), hun symptomen en voorkomen
  • Wetgeving: relevante regelgeving m.b.t. allergenen (etikettering, ‘vrij van’ claims)
  • Praktische oefening

DUUR: 0,5 dag (9u00-13u00)

DATA, LOCATIES EN TRAINERS:

  • 08/03/2023GROBBENDONK (Karin Vantilt)
  • 12/05/2023NAZARETH (Karin Vantilt)
  • 28/06/2023 – ONLINE (Karin Vantilt)
  • 18/10/2023 – ONLINE (Karin Vantilt)

INSCHRIJVEN via Alimento – contactpersoon: Tom De Cock – 0474 575 846

Labels

OnlineQuality Coaching

Organizer

Quality Coaching
Phone
+32 (0)9 385 55 70
Email
info@qualitycoaching.be
Website
https://www.qualitycoaching.be

Other Organizers

Speaker

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.